Mes ieškome jų ant žurnalo viršeliu, filmuose ir žaidimuose, mes piešiame juos, kuriame istorijas, stebimės jų drąsa ir galvojame, kad jie tik mūsų fantazijų vaisius- superherojai. Bet birželio 15 dieną visas būrys superherojų svečiavosi mūsų, Zavišonių lopšelio-darželio „Varpelis” kiemelyje.Tai drąsus ugniagesiai gelbėtojai. Jų atvykimo tikslas buvo supažindinti vaikus su gaisro gesinimo mašina, įrankiais ir ugniagesių darbu.
Ugniagesys-specialistas vaikams papasakojo apie tai, kaip reikia elgtis gaisro atveju, kokiu numeriu reikia kviesti pagalbą, kaip gesinami gaisrai. Jis vaikams priminė, kaip saugiai elgtis su ugnimi ne tik namuose, bet ir darželyje bei gamtoje. Ikimokyklinukai sužinojo, kaip nutikus gaisrui ugniagesiai -superherojai pirmieji vyksta į gaisro vietą ir gelbėja visus patekusius į bėdą. Vaikai pamatė, koks turi būti stiprus ir ištvermingas ugniagesys, kaip jis privalo laikytis tvarkos ir disciplinos. Mažiesiems smalsučiams buvo suteikta galimybė pasijusti tikru gaisrininku-gelbėtoju, o pasėdėjimas gaisrininko automobilyje, įrankų laikymas, darželio pievelės laistymas iš vandens žarnos suteikė neapsakomų įspūdžių.
Komanda su vaikais atsisveikino įjungdami specialiąsias šviesas bei garsinį signalą.
Į grupes ugdytiniai grįžo gerai nusiteikę, grupėje ilgai netilo kalbos ir pamąstymai apie gaisrininkų darbą. Vaikai suprato, kad ugnis- ne juokai ir visi turime būti atsargūs.
Nuoširdžiai dėkojame už įdomų pasakojimą ir suteiktas žinias PAGD prie VRM Vilniaus PGV Šalčininkų PGT: vyriausiajam specialistui Miroslavui Davlidovič , budinčiai pamainai: skyrininkui Aleksandrui Fedorovič, Vyresniajam ugniagesiui gelbėtojui Ruslanui Šilobrit, ugniagesiui gelbėtojui Arturui Kropa, Ugniagesių gelbėtojų mokyklos kursantui praktikoje Aleksandrui Serafin.
Linkime, kad kasdieninėje kovoje su klastingos ugnies negandomis, visada užtektų ryžto, drąsos ir stiprybės!

Paskutinės naujienos

Morkų diena „Bitučių” grupėje

19 birželio, 2023

SU ŠVENTOM VELYKOM!

19 birželio, 2023

Verbų sekmadienis

19 birželio, 2023

Žemės diena

19 birželio, 2023

Margiausios Velykos

19 birželio, 2023

STEAM integracija į ugdomąjį procesą

19 birželio, 2023

Archyvai

x