Saulėta ketvirtadienio rytą darželio bendruomenę ir Zavišonių kaimo gyventojus privertė nerimauti gaisrinės autocisternos sirenos kaukimas. Džiugu, kad ugniagesiai šįkart skubėjo ne į nelaimės vietą, o į svečius. Nuo pat ankstyvo ryto šitos staigmenos laukė visi darželio vaikučiai. O kiek buvo džiaugsmo ir neapsakomų emocijų, kai gaisrinė autocisterna įsuko į darželio kiemą…

Ugniagesiai gelbėtojai parodė ir papasakojo vaikams apie šią mašiną. Mažieji susipažino su gaisrų gesinimo ir gelbėjimo įranga, daug sužinojo apie gaisrų gesinimo ypatumus. Ugniagesiai pademonstravo, kokia aukšta ir stipri gali būti vandens srovė, kuri nupiešė gražią vaivorykštę virš mūsų kiemelio.

Labai džiugu, kad gaisrinę autocisterną vaikai galėjo ne tik apžiūrėti, bet ir pasėdėti jos viduje.

Atsisveikindami ugniagesiai paprašė, o vaikai pažadėjo, atsargiai elgtis su ugnimi, nežaisti su degtukais ir atsakingai vykdyti savo, kaip jaunojo piliečio pareigas.

Už puikų, kupina įspūdžių rytą nuoširdžiai dėkojame PAGD prie VRM Vilniaus PGV Šalčininkų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnams: pamainos vadui Vladimirui Silko, ugniagesiams gelbėtojams Ivanui Stasilo, Robertui Lopato ir buvusiam darželio aukletiniui, o dabar pareigūnui, Edvinui Kviatkovskiui.

Visi l/d „Varpelis“ vaikučiai siunčia Jums linkėjimus Šv. Florijono, Gaisrų sergėtojo dienos proga ir dėkoja už Jūsų kasdienį pasiaukojantį darbą, atsakomybę ir ištvermę rūpinantis ne tik mūsų rajono gyventojų gerove, bet ir gelbstint gyvybes.

Su Jūsų švente ir tegul saugo Jus Dievas!

 

Paskutinės naujienos

Morkų diena „Bitučių” grupėje

29 balandžio, 2021

SU ŠVENTOM VELYKOM!

29 balandžio, 2021

Verbų sekmadienis

29 balandžio, 2021

Žemės diena

29 balandžio, 2021

Margiausios Velykos

29 balandžio, 2021

STEAM integracija į ugdomąjį procesą

29 balandžio, 2021

Archyvai

x